2005: de eerste optredens

2005 vriendenmiddag affiche dum Het eerste optreden van de combinatie Nipah/Bobander is bij de 'vriendenmiddag' van Nipah op 13 maart 2005.

Inmiddels speelt ook Elise mee, op blokfluiten.

Op het programma de serie Op Schoot, een choreografie van Guus van Kan voor ouders en kinderen.
dum
2004 orkest dum 2004 op schoot
dum
De vriendenmiddag was leuk en Bobander ging door. Vanwege een operatie moest slagwerker Hans even een stapje terug doen, maar gelukkig was er een andere Hans bereid zijn rol tijdelijk over te nemen. Elise haakte helaas af. dum 2005 repetitie
dum
2005 Double Dutch Ede 2005 Double Dutch Zuiderpark dum De drie Nederlandse series ("Op Schoot", "De Vlasoogst" en "De Jongens en de Meiden") werden uitgevoerd in een programma met uitsluitend Nederlands choreografie├źn van Guus van Kan, door Nipah en Garoon dat werd gespeeld in "Cultura" in Ede en in het Openluchttheater Zuiderpark in Den Haag.

2005 zuiderpark
dum
2005 dansparade dum Helaas besloten Jack en Dick na deze optredens dat het hen te druk werd en haakten ze af. Gwyn (viool) kwam Jack vervangen.

In juni speelden Jorina en Christ bij de Nederlandse (kinder)dansen op de boerendag Houtwijk.

Begin oktober was er een optreden in Utrecht, weer met Nederlands, maar daarna werd er ook met Balkan-repertoire begonnen. Met een Roemeense en een Bulgaarse 'hora' en een Bulgaarse 'Kopanitsa' werden tijdens de Dansparade 2005 de 'folkloristische' dansers begeleid door Gwyn, Jorina en Christ, met Daan als invaller op de tapan.
dum
dansparade 2005 dum dansparade 2005 - Gwyn
dum
2005 werd afgesloten met een uitvoering van de serie 'Op Schoot' tijdens een benefietavond voor 'Holland Express' in Utrecht. dum